Protocol

VV Schagen kent een geweldig grote groep vrijwilligers die hun steentje bijdragen om de club draaiende te houden. Zonder al deze vrijwilligers kan een sportvereniging als het onze eenvoudig niet bestaan. Daarnaast maken al deze vrijwilligers het ook mogelijk dat er tegen bijzonder lage kosten gesport kan worden. Voor Elkaar – Met Elkaar moeten we er dus ook voor zorgen dat er een prettige klimaat heerst om het vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken maar bovenal te houden. Als club doen we een beroep op de leden en ouders van jeugdleden om zich minimaal 1x per jaar in te zetten. Onderstaand een beknopte toelichting van het vrijwilligersprotocol.

Kantinediensten

Ouders van de F-jes (2 personen) worden ingeroosterd voor een kantinedienst op de zaterdagochtend.
Ouders van de D-tjes (2 personen) worden ingeroosterd voor een bestuursdienst op de zaterdagmiddag.

Het indelen van kantinediensten wordt door de kantinecoördinator via de mail gedaan en vermeld op de site.

Bestuursdiensten

Ouders van de E-tjes (2 personen) worden ingeroosterd voor een bestuursdienst op de zaterdagochtend.
Ouders van de C-tjes (2 personen) worden ingeroosterd voor een bestuursdienst op de zaterdagmiddag.

Dit zal zoveel mogelijk worden gecombineerd terwijl het team thuis speelt. Er worden ouders van een en het zelfde team gevraagd zodat eventueel onderling ruilen eenvoudiger is. Stelt u in dat geval wel even de coördinator op de hoogte?

Het indelen van bestuursdiensten wordt door de bestuursdienstcoördinator via de mail gedaan en vermeld op de site.

Jeugd

Jeugd uit C-teams wordt ingezet ten behoeve van de lotenverkoop bij thuiswedstrijden van Schagen 1. Zo worden meiden-B ingeroosterd in de kantine op zondagochtend. Jongens uit A en B-teams wordt in eerste instantie gevraagd jeugdwedstrijden te fluiten, lukt dat niet dan worden A- en B-spelers ingezet in de kantine zaterdagochtend.

Senioren

De kantine- en bestuursdiensten op zondag wordt door de senioren (heren en dames) ingevuld. Selectiespelers heren wordt in eerste gevraagd hogere jeugdteams (zaterdag) te fluiten, lukt dat niet dan wordt er ingedeeld voor de kantine op zondagochtend.

Vaste vrijwilligersgroep

De vaste vrijwilligers worden in overleg ingepland door de coördinatoren

Inloopuurtje

Iedere 1e zaterdag van de maand is er tussen 10:00 en 12:00 uur een inloopmogelijkheid om ter plekke meer informatie te krijgen over kantine en bestuursdiensten. U behoeft zich daar niet voor op te geven.