VOG aanvraag

Vanaf vandaag worden de aanvragen voor de VOG procedure (Verklaring omtrent het Gedrag) geplaatst. Dit betekent dat alle trainers en teambegeleiders van vv SRC en VV Schagen een email met een link ontvangen om de aanvraag op te starten. Dit moet dus persoonlijk door de vrijwilliger worden aangevraagd. De aanvraag wordt centraal voor beide clubs dus door VV Schagen uitgevoerd.

Deze procedure is volledig gratis voor de vrijwilligers en is in samenwerking met NOC*NSF en Ministerie van Justitie en Veiligheid opgezet voor verenigingen die voldoen aan een aantal criteria.

Nadat de vrijwilliger de VOG-verklaring in zijn mail ontvangt dient hij/zij deze verklaring nog te uploaden via de websitepagina voor registratie bij VV Schagen (opslag beveiligde dBase). Het hele proces enkele weken in beslag nemen.

Ben ik hier als trainer of teambegeleider verplicht aan mee te werken?

Uiteraard kunnen we u tot niets verplichten. We stellen echter een VOG-verklaring wel verplicht voor trainers en teambegeleiders met ingang van 1 januari 2019.

Als u voor 10 oktober geen mailtje heeft gekregen om deze procedure te starten neemt u dan contact op met Mart de Lange