ST Schagen/SRC o17-1 kampioen!

ST Schagen/SRC o17-1; kampioen voorjaarscompetitie 1e klasse seizoen 2017-2018

Boven v.l.n.r.: Max van Klaveren (teambegeleider), Dominic Wind, Milan Bakker, Sam Smakman, Max Kuyper, Biko Sintenie, Kevin van Benten, Thomas Konijnenberg en Kasper van Otterlo (trainer).
Onder v.l.n.r.: Arthur Bakker (teammanager), Max Blaauboer, Rick Tolsma, Thomas van Klaveren, Bob Ouwersloot en Pim van der Kamp. Grensrechter Martien Tolsma ontbreekt.

Het 7-2 verlies tegen HCSC o17-1 in de 1ecompetitiehelft stond nog vers in het geheugen. Maar na het winterreces staan alle tellers weer op nul en dus: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Een lastige wedstrijd, die uiteindelijk door o17-1 toch nog vrij gemakkelijk met een 4-2 winst werd afgesloten.
En dat is 1. Door miscommunicatie met het secretariaat van Texel’94 raakte o17-1 binnen 1 week 2 van de 3 zuur verdiende punten weer kwijt en kon dus eigenlijk weer opnieuw beginnen.
De Zouaven o17-1 was de volgende tegenstander die het onderspit moest delven. Een duidelijke 5-1 thuisoverwinning was het resultaat en de weg naar boven was weer ingeslagen. En dat is 2.
Ook DTS o17-1 was zeker de 1e helft van de wedstrijd een maatje te klein voor een ontketend o17-1. Een ruststand van 5-0 leidde uiteindelijk tot slechts een 6-2 winst en daarmee deed o17-1 zich veel te kort. Want, zoals wel vaker dit seizoen, de 2e helft was van een kwalitatief beduidend minder niveau. En dat is 3. Vervolgens wachtte de sleutelwedstrijd tegen Texel’94 o17-1. Na een ongelukkige 1-0 achterstand, wist o17-1 in de 2e helft het tij spectaculair te keren en eindigde de wedstrijd met een verrassende 2-1 winst. Eerlijk is eerlijk, zonder de blessure van de spelbepaler van Texel’94 had de uitslag misschien wel anders geweest. Soms zit het mee en geluk dwing je af. En dat is 4.
De koppositie komt langzaamaan weer enigszins in zicht. Er wordt al gedacht aan een kampioenschap, maar er is nog een lange weg te gaan.
JVC o17-1 uit, een vrij eenvoudige 5-1 overwinning het resultaat. En dat is 5.
Dan Blokkers o17-1 thuis. Een zeker gelijkwaardige tegenstander, met verzorgd en gevarieerd spel. Maar zoals wel vaker dit seizoen, o17-1 bleek dodelijk effectief en de slechts weinige kansen resulteerden in 2 beslissende doelpunten. De verdediging stond als een huis, geen treffer werd weggegeven. 2-0 winst dus. En dat is 6.
Vervolgens Kleine Sluis o17-1 thuis. Een stevige wedstrijd met, in 1e instantie, gelijkwaardige opponenten. Na de bevrijdende 1-0 kwam Kleine Sluis kort na rust langszij. Daaropvolgend gaf o17-1 meer gas en was het erop en erover en eindigde met een nette 3-1. En dat is 7.
Vios-W o17-1 op een doordeweekse avond, altijd gezellig. Vios-W kwam veel beter uit de startblokken en zette o17-1 het mes op de keel. Na de 1-0 leek ook de 2-0 een feit, maar de arbiter keurde de treffer af en van de consternatie maakte o17-1 handig gebruik en nog geen 30 seconden later lag de bal in het net bij de tegenstander. Na rust een gelijk opgaande strijd, maar o17-1 was weer dodelijk effectief en scoorde nog 2 keer, Vios-W moest passen. En dat is 8. Na afloop raakte de gemoederen nog enigszins verhit, de scheidsrechter zag zich genoodzaakt na de reguliere speeltijd nog wat kaarten uit te delen.
Westfriezen o17-1, de nummer 2, werd de volgende uitdaging en na een bijzonder goede 1e helft was de ruststand 3-0 in het voordeel van o17-1. In plaats van de wedstrijd definitief op slot te gooien, liet o17-1 de tegenstander de 2e helft in leven en na de 3-1 werd het nog heel even penibel. Westfriezen deed, door 2 rode kaarten, zichzelf de das om en o17-1 bereikte verder ongeschonden de eindstreep. En dat is 9.
En dus kon o17-1 in de volgende wedstrijd tegen, nu nummer 2, Kolping Boys o17-2 het felbegeerde kampioenschap behalen. Na een bijzonder matige 1e helft stond o17-1 toch bij rust met een royale 3-0 voor. Na een zenuwachtige en zo mogelijk nog slechtere 2e helft wist o17-1 de wedstrijd toch winnend af te sluiten met een 4e opeenvolgende 3-1 overwinning. En dat is 10 en dus: Kampioenen, kampioenen, kampioenen, olé!

De laatste wedstrijd tegen hekkensluiter LSVV o17-1, een formaliteit. Dat feit en de tropische omstandigheden resulteerden in een hele matige 2-2 gelijkspel en daarmee, jammer genoeg, voor het eerste en enige puntverlies. En dat is dus GEEN 11.
Na afloop de welverdiende huldiging en een patatje met toe.
Veel dank is o17-1 verschuldigd aan de talrijke invallers uit de diverse o17-, o16- en o15-jeugdelftallen en uiteraard mag ook vaste grensrechter Martien zeker niet vergeten worden.