SRC/VV Schagen 0-17 1 kampioen in de eerste klasse!

Na de eerste competitiehelft is het fusieteam van 0-17 1 sterk begonnen met de competitie in de eerste klasse ( A categorie).

Spelsystemen werden besproken, spelers werden individueel beter en er was ondersteuning zodat we uiteindelijk ook met 18 gastspelers hebben kunnen spelen. Het team bestond namelijk uit 12 spelers waarvan we om de 14 dagen helaas Sam moesten missen.

Ondanks de matige vaste opkomst op de trainingen met onder 16-1, welke echt vaak genoeg is besproken door de trainers, Pieter Reijne , Kasper van Otterlo en ondergetekende werd het team beter in de competitie.

De voorbereidingen voor de thuiswedstrijden vonden plaats in de bestuurskamer waar tactisch de plannen besproken werden. Max van Klaveren deed de analyse van de tegenstander waardoor we mooi konden anticiperen op hun spel. Samen met Max besprak ik de opstelling vooraf en werd deze gedeeld in de bestuurskamer op het speelbord.

Aan het einde hebben we de zwaarste tegenstanders gehad waarbij we vier wedstrijden wonnen met 3-1. Op dat moment begon het kampioenschap te leven.

Waar we in de eerste competitie soms na een achterstand capituleerde, kwamen we nu sterk terug. Voor 38 en 13 tegen in 11 wedstrijden. Gemiddeld dus 3,5 doelpunten per wedstrijd gescoord en iets meer dan 1 tegen. Een mooi gemiddelde.

We hebben het voordeel gehad in de A categorie dat we gemiddeld goede KNVB scheidsrechters kregen toegewezen. Nadeel voor ons was dat we niet door mochten wisselen maar wel 5 wisselspelers mochten brengen. Tenminste als de scheidsrechter dat ook wist.

Het team werd al de voor laatste wedstrijd kampioen tegen Kolping Boys kampioen. De schaal werd uitgereikt door Kasper van Otterlo en rozen van de familie Wind.

Tijdens de laatste wedstrijd was er een officiële sportfotograaf, Pierre Mettes, van Foto Grafisch, www.pierremettes.nl, welke 175 foto´s van onze mannen nam. Deze zijn beschikbaar gesteld aan het team en het herinneringsshirt is mogelijk gemaakt door Kasper, Max en mijzelf. Een selectie van de foto’s zijn hierbij geplaatst. Pierre; enorm bedankt !! De mannen zijn ongeslagen kampioen geworden.

Mannen; We hebben een mooie seizoen gedraaid met elkaar en ik ben trots dat ik er onderdeel van heb mogen zijn.

Ik wil iedereen bedanken die dit seizoen mogelijk heeft gemaakt. Speciaal Pieter Reijnewelke elke training en verschillende wedstrijden aanwezig was en Kasper van Otterlo die heel veel zaken voor het team geregeld heeft! En natuurlijk Max van Klaveren; onze twee rechterhanden!! Super Max!

Zonder assistent scheidsrechter kan je niet spelen; Martien Tolsma; superbedankt!!

Trainer/coach Arthur Bakker