SRC/Schagen O13-2 kampioen!

Op 13 mei moest het dan gebeuren. Na het verrassende gelijkspel van de grote concurrent JVC een week eerder was het gat ineens 4 punten met nog 2 wedstrijden te spelen. Met een volledig fitte en zelfverzekerde selectie werd koers gezet richting Hippolytushoef om het op te nemen tegen de leeftijdsgenoten van VV Succes. De thuiswedstrijd werd redelijk eenvoudig met 7-0 gewonnen, maar tegen de nummer 2 JVC speelden ze de week er voor nog gelijk.

Een tegenstander om rekening mee te houden dus. Daar waar de ouders en meegereisde supporters toch flink last van zenuwen leken te hebben waren de spelers relaxt als altijd. Na een goede warming-up en nog wat laatste technische en tactische tips van coach Danny werd om 11:15 afgetrapt voor DE wedstrijd van het seizoen.

De spanning leek toch een beetje in de koppies gekropen te zijn. De eerste tien minuten verliepen niet helemaal volgens plan. Er werd onnodig veel balverlies geleden, duels werden niet gewonnen en dat gaf Succes mogelijkheden om af en toe de aanval te zoeken. Tot de 16 meter kwamen ze er een aantal keer goed voetballend doorheen, maar ausputzer Kick en voorstopper Mitchell grepen elke keer goed in zodat Succes niet echt gevaarlijk kon worden. Na een klein kwartiertje kantelde de wedstrijd.

De ruimtes op de zijkanten werden meer gezocht, de passing werd beter en gingen ze eindelijk doen waar ze zo goed in zijn…. Aanvallen! En wie anders dan Youri haalde als eerste de trekker over. Nog geen 8 minuten later kapte Achmed zijn tegenstanders uit en maakte heel beheerst de 2-0. Op het veld alleen maar lachende koppies, want dit mag toch niet meer mis gaan, en langs de kant wat minder gespannen ouders.

Na de rust werd al vlot het laatste stukje twijfel weggenomen door Youri. Met twee heerlijk uitgespeelde 1-op-1 goals kwam de 4-0 op het scorebord. Hierna lieten de mannen de teugels iets vieren en mocht Dylano nog een paar keer handelend optreden, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los en konden de mannen van coaches Danny en Marit het dik verdiende kampioenschap gaan vieren. Met 10 overwinningen uit 11 wedstrijden kan je alleen maar concluderen dat ze het fantastisch gedaan hebben en de terechte kampioen zijn. Proficiat mannen!

Als kers op de taart is van de wedstrijd een prachtig fotoverslag gemaakt door Pierre Mettes (www.pierremettes.nl).