VV Academie

De VV Schagen spant zich continu in om clubscheidsrechters en/of grensrechters op te leiden. Dat vinden we heel belangrijk want een goed functionerend korps arbitrage (m/v) met de juiste kennis van de spelregels bevordert niet alleen het spelplezier van de sporters. Het draagt bij aan de ontwikkeling van de spelers, maar ook die van de scheidsrechter. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten!

Heb je interesse om via onze club een KNVB-cursus te volgen tot pupillenscheidsrechter of je fluit al wedstrijden maar je wilt “hogerop” en verenigingsscheidsrechter worden? Meld je dan nu aan voor een van de onderstaande KNVB-cursussen.

Aanbod scheidsrechter cursussen

• Scheidsrechter pupillen (halve velden en doorgroeien naar hele veld)
  • Verenigingsscheidsrechter (hele velden van jeugd naar senioren)

We nodigen nadrukkelijk meiden en dames uit om deel te nemen. Voor de kosten hoef je het niet te laten. De club investeert graag in opleidingen voor onze leden en vrijwilligers.

Scheidsrechter pupillen

Deze cursus is bestemd voor meiden en jongens vanaf 12 jaar, die binnen de eigen vereniging wedstrijden van pupillen (halve veldjes) willen gaan leiden.

In deze korte cursus wordt ingegaan op:

• Spelregels 7 tegen 7
  • Leiden van wedstrijden 4 tegen 4 en 7 tegen 7
  • De praktische toepassing van deze onderwerpen
Organisatie

De cursus bestaat uit 1 bijeenkomst van 2,5 uur (theorie en veldverkenning) en een praktijkgedeelte (fluiten) en wordt bij VV Schagen georganiseerd.

Kosten

De kosten van deelname bedraagt €40,- en is voor leden van VV Schagen gratis. De kosten wordt door VV Schagen vooraf aan de club waar de deelnemer lid van is in rekening gebracht.

Wanneer?

Vrijdag 23 september 2016 van 18:00 tot 20:30 uur. Praktijkwedstrijd fluiten zaterdagochtend 24 september 2016. We streven ernaar om in het voorjaar 2017 ook weer een pupillencursus van start te laten gaan.

Leden van VV Schagen melden zich aan bij de scheidsrechtercoördinator. Aanmeldingen deelnemers van buurtverenigingen via deze link

Verenigingsscheidsrechter

Deze cursus is bestemd voor meiden en jongens vanaf 14 jaar die binnen de eigen vereniging jeugdwedstrijden (heel veld) willen gaan leiden. Het scheidsrechter zijn bij een juniorenwedstrijd (t/m O17) staat tijdens de cursus centraal.

Onderwerpen in de cursus zijn:

• De 17 voetbalspelregels
  • Organisatie en administratie
  • Leiding geven aan voetballers
  • De praktische toepassing van deze onderwerpen
Organisatie

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van elk 3 uur en een spelregeltoets. Daarnaast moeten de deelnemers minimaal twee stagewedstrijden fluiten onder begeleiding van een (gekwalificeerde) Praktijkbegeleider Scheidsrechters. De cursus wordt bij voorkeur op 2 hele dagen in (school)vakanties of op avonden georganiseerd bij een voetbalvereniging.

De deelnemers die de spelregeltoets met goed gevolg afleggen en de stagewedstrijden naar behoren hebben gefloten, ontvangen het diploma junior scheidsrechter. Tijdens de opleiding houden de deelnemers een logboek bij.

Zodra er 12 deelnemers zijn aangemeld en wordt bij VV Schagen gehouden.

Kosten

De kosten bedragen €70,- per deelnemer (inclusief digitaal lesmateriaal) en is voor leden van VV Schagen gratis

Toelating en aanmelden

Vanaf 15 jaar en je kunt je aanmelden via de website van de KNVB