Nieuws

Schagen VR1 verliest 1ste nacompetitie duel

vv Schagen VR1 heeft vandaag voor de nacompetitie gespeeld, bij en tegen De Meern VR1 uit De Meern/Utrecht. Een ploeg die speelt in de 3e klasse B.
vv Schagen ging met een gehavend elftal op pad, maar met als inzet een zo goed resultaat te behalen.

Er moest weer een beroep worden gedaan op een heel aantal B-tjes, maar die hebben dit seizoen al vaker laten zien goed mee te kunnen. Toch moest er behoorlijk worden geïmproviseerd op alle posities.

Dit leek de 1e 10 minuten goed uit te pakken. Schagen voetbalde makkelijk en maakte ook nog eens de 0-1. Dat dit niet het beeld van de 1e helft zou blijven bleek al vrij snel toen De Meern na een afgeslagen corner de gelijkmaker aantekende. Niet veel later wordt er makkelijk door het midden van de verdediging van Schagen door gecombineerd en valt uit twee identieke situaties de 2-1 en 3-1. Met veel kunst en vliegwerk wordt door Schagen de rust gehaald en is het tijd om wat aan te passen in opstelling en speelstijl.

De 2e helft zitten we beter in de duels en die worden vaker gewonnen. We staan ook vaker beter opgesteld om de bal te onderscheppen. Toch weet De Meern eerst de score uit te breiden naar 4-1 voordat Schagen weer wat weet terug te doen. De keeper van De Meern wordt vanaf grootte afstand gepasseerd. De kansjes voor Schagen komen nu, maar de aansluitingstreffer blijft uit. Jammer, want dat was nav het spelbeeld wel verdiend geweest. Daar tegenover weet De Meern wel nog een belangrijke treffer te maken en is de einduitslag 5-2.

De Schagen vrouwen zullen komende zondag flink aan de bak moeten om de volgende ronde nog te behalen. Niet onmogelijk, maar realistisch gezien heeft De Meern de betere papieren.