Afgelastingen

Wanneer er bij verenigingen waar teams van VV Schagen wedstrijden moet spelen niet kan worden gevoetbald, zal dit op deze pagina worden vermeld.

Indien begeleiders van de teams informatie hebben m.b.t. een afgelasting van een uitwedstrijd (bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van de tegenpartij) moet dit z.s.m. worden doorgegeven via de WhatsApp groep “Afgelast” of via afgelast@vvschagen.nl, het wordt dan zo spoedig mogelijk verwerkt op onze website.

WhatsApp groep ‘Afgelast’

Teambegeleiders van VV Schagen wordt verzocht de WhatsApp groep te gebruiken om afgelastingen door te geven. Deze informatie wordt dan ook op de website geplaatst, reuze handig dus. Aanmelden voor deze WhatsApp-groep kan via de eigen afdelingscoördinator.

KNVB informatiepagina afgelastingen

Meer en meer verenigingen geven hun afgelastingen (alleen) electronisch door aan de KNVB site voetbal.nl. Bezoekende verenigingen worden dan niet meer gebeld maar dienen dus zelf (regelmatig) te kijken op de KNVB-site voetbal.nl. Bij twijfelachtig weer wordt er wel meer dan 2.000 keer op 1 dag op onze site gekeken of wedstrijden al dan niet zijn afgelast. Reuze belangrijk dus dat dergelijke info ook op onze site wordt geplaatst. Wij zijn echter afhankelijk van de begeleiders die mogelijke afgelastingen van uit-wedstrijden voor hun team in de gaten willen houden. Vriendelijk verzoek dus indien begeleiders -als zij informatie hebben over een afgelasting- dit direct door te geven via de WhatsApp of via afgelast@vvschagen.nl voor plaatsing op onze clubwebsite.

Wanneer wordt een wedstrijd eigenlijk afgelast?

Slecht weer zoals regen en koude temperaturen zijn geen geldige redenen (volgens de KNVB reglementen) om wedstrijden af te gelasten. Voetbal is immers een buitensport die niet in de zomermaanden wordt beoefend. Bij extreme weersomstandigheden op landelijke en/of districts nivo kan de KNVB het gehele district aflasten. (Zie NOS teletekstpagina 603, District West 1). Ook als is het bij ons bijvoorbeeld wel aardig weer, de wedstrijd vindt bij een KNVB-afgelasting geen doorgang. (Dus ook op kunstgras wordt er in dit geval niet gevoetbald). Clubs moeten echter hun wedstrijden ook afgelasten indien de consul de velden afkeurt. Er moet immers wel veilig gevoetbald kunnen worden.

Ook kan de scheidsrechter, voor aanvang de wedstrijd afgelasten of zelfs tijdens de wedstrijd, de wedstrijd staken. Dit als de veiligheid van spelers (veld is toch slechter dan aanvankelijk ingeschat of bij naderend onweer bijvoorbeeld) in het geding komt. Een dergelijke beslissing van de scheidsrechter – hoe vervelend ook- dient altijd gerespecteerd te worden.

Heeft u nog vragen? Stuur een mailtje naar: wedstrijdsecretariaat@vvschagen.nl.