O16-2 begint het seizoen met een mooie overwinning

O16-2 begint het seizoen met een mooie 3-4 overwinning in de uitwedstrijd tegen Den Helder JO 16-2.
In een windstil en zonnig Den Helder gingen we voor het eerst dit nieuwe seizoen het veld op voor een bekerwedstrijd tegen Den Helder JO16-2. De verwachtingen waren hoog gespannen met Vijis, Jesse, Jasper en Bent als nieuwe aanwinsten in het team. Het was duidelijk dat we er zin in hadden, ondanks het vroege vertrek uit Schagen.
Beide teams moesten weer even wennen, maar al snel bleek dat dit een leuke wedstrijd zou worden. De teams waren aan elkaar gewaagd en de sfeer in het veld was goed. Het was Den Helder die in de 6e minuut de score opende, na een momentje van onoplettendheid in de verder goed spelende verdediging. Maar een minuut later was het alweer gelijk. Bent leverde vanaf rechts een loepzuivere voorzet af bij Q., die keurig binnenschoot. Langzamerhand kregen we het overwicht en was Jeremy enkele keren gevaarlijk dicht in de buurt van een doelpunt, maar de uitstekend keepende sluitpost van Den Helder wist de stand in evenwicht te houden.
Vanwege de beperkte bezetting en een blessure had Den Helder na 25 minuten geen wissels meer en kregen we wat meer de overhand. In de 32e minuut was het raak en ons gelukt om ons veldoverwicht met een doelpunt te bekronen. Het was Rayno die de diepte werd ingestuurd, die vervolgens met een panna de keeper het nakijken gaf. Kunnen we er niet langs of overheen, dan er maar onderdoor dacht Rayno. Den Helder toonde veerkracht en trok vlak voor rust de stand weer in evenwicht: 2-2.
Bij het begin van de tweede helft namen we direct het initiatief en zochten we regelmatig de diepte, waardoor er meer snelheid in ons spel kwam en de druk op de verdediging van Den Helder toenam. Dit resulteerde in de 13e minuut tot een eigen doelpunt, toen de voorzet van Rayno door een verdediger van Den Helder in eigen doel werd gewerkt: 2-3. We bleven aandringen en kon Lex zijn goede wedstrijd bekronen met een doelpunt. Hij had geen moeite om de afvallende bal uit de corner in de touwen te jagen. Richting de slotfase van de wedstrijd ging de conditie en warmte voor beide teams een rol spelen. Het tempo ging wat omlaag en hier en daar waren er kleine pijntjes.
Voor Den Helder aanleiding om toch nog even aan te zetten. Een combinatie van een redding van Vijis en een bal op de paal kort op elkaar, gevolgd door een redding van Lex op de doellijn leidde in de 21e minuut tot een corner voor Den Helder. Bij deze 2e poging was de paal Den Helder gunstiger gezind, want de corner ging in 1 keer via de 2e paal net over de lijn: 3-4. In de slotfase kwam Quinten K. nog gevaarlijk voor het doel na een knappe individuele actie op snelheid over de linkerkant van het veld. Helaas ging zijn schot net over het doel. Met 6 minuten extra blessuretijd op de klok floot de scheidsrechter na 41 minuten spelen af en was de eerste overwinning van het seizoen een feit.
Norman Witsel
JO16-2