Nieuws

JO15-2 bekert verder na een spannende slotfase

Omdat we in de poule fase overtuigend eerste waren geworden, traden we thuis om 11.00 uur aan voor de beker tegen JO15-1 van KSV, dat één klasse hoger speelt. Met de wind mee nam KSV gelijk het initiatief en duurde het even voor we zelf gingen voetballen. Na een minuut of 10 ging het ook bij ons beter lopen en werd er beter gecombineerd.

Het overwicht dat KSV inmiddels toch had opgebouwd werd in de 13e minuut omgezet in een 0-1 achterstand. Via een een één-tweetje door het midden werd de linkerspits vrijgespeeld en het ontbreken van de rugdekking gaf hem de vrije kans om te scoren.

Maar we hadden het evenwicht op het veld hersteld en bleven goed voetballen. We kwamen enkele keren in scoringspositie door goed te combineren. KSV moest het meer hebben van de dode spelmomenten en de scrimmage die daar uit volgde om gevaarlijk te worden. Vlak voor rust, in de 35e minuut,  was het Jeremey die met een passeerbeweging zichzelf op de rand van de 16 meter in scoringspositie bracht.

Zijn poging strandde via de onderkant van de lat nog net voor de doellijn. Kaz stond op de goede plek en kon oog in oog met de keeper de bal alsnog beheerst in de hoek leggen. Met deze 1-1 stand gingen we de rust in.

De tweede helft hadden wij de wind in de rug en dat was ook merkbaar. We wonnen meer duels en gingen wat makkelijker voetballen. KSV liet zich terugdringen en had moeite om de aanval op te zetten, ondanks hun pogingen om vanuit de verdedigende linie op te bouwen. Een dikke hagelbui trok over in de 20e minuut en daarna kwam de zon weer terug. Voor ons het moment om even aan te zetten.
Thijs passeerde in de 25e minuut zijn mannetje op de as van het veld en speelde Quinten K. links in de loop aan. Quinten was daardoor al op snelheid en kon zo de verdedigende linie van KSV eruit lopen en de bal in de verre hoek schuiven: 2-1. De spelers van KSV gooiden er direct daarna een schepje bovenop en zelfs de keeper ging bij elke aanval mee naar voren, waarmee KSV een extra veldspeler had.
Dat gaf ons de mogelijkheid om van afstand te scoren wat 2 keer bijna lukte. De duels werden wat feller, maar alles bleef zoals het was en gaan we met  deze 2-1 overwinning naar de volgende ronde van de bekercompetitie.