o14 winterkampioen

VV Schagen O14 eindelijk winterkampioen

Het VV Schagen O14 team van Pieter Reijne en Hans Buil is eindelijk kampioen geworden.
Door de vele afgelastingen aan het einde van het vorige kalenderjaar moest op zaterdag 16 januari 2016 de wedstrijd tegen Koninklijke HFC in Haarlem worden gewonnen om kampioen te worden.

Een slechte eerste helft van VV Schagen maakte alles op dat moment nog spannend. Dankzij Noé die de kleine keeper liet grabbelen na een heel mooie lob, mocht Schagen gaan rusten met een 0 – 1 voorsprong. Gezien het verloop van de eerste helft wellicht niet eens terecht. Joep kon immers maar ternauwernood een bal van de doellijn afhalen.

Blijkbaar was er in de rust toch de nodige aandacht van de begeleiding voor het matige spel van de O14, ze kunnen immers beter dan het vertoonde voetbal van de eerste helft.

Bijna gelijk na aanvang van de tweede helft bracht Teun de stand op 0 – 2 en pas toen vielen de kwartjes weer op zijn plaats en werd de passing beter en lieten de jongens bij vlagen zeer mooi voetbal zien.
Koninklijke HFC was niet veel meer op de helft van VV Schagen te vinden en de vloeiende aanvallen van VV Schagen volgden elkaar in rap tempo op.
De 0 – 3 kwam van de schoen van Zola. Op dat moment was de wedstrijd al bekeken en moest nog een groot deel van de tweede helft gespeeld worden. Helaas werd een prachtige lob van Kamiel, naar denk ik iedereen ten onrechte, afgekeurd in verband met een buitenspelsituatie.

Uiteindelijk was het wederom Teun die na een heel mooie aanval de 0-4 maakte. Dit was ook gelijk de eindstand van de wedstrijd. Uiteraard is het niet terecht om alleen de makers van de doelpunten te noemen, het gehele team heeft zich pas in de tweede helft herpakt om tot deze uitslag en het kampioenschap te komen. Dit team is tot mooi en goed voetbal in staat maar maakt het voor de supporters soms wel eens onnodig spannend.

Volgende week een nieuwe wedstrijd in een andere poule.

Geef je reactie