Meidenvoetbal

We nodigen alle dames en meiden uit om te komen voetballen bij VV Schagen. Wil jij wel eens weten of je het leuk vind en kijken of het wat voor jou is? Kom dan geheel vrijblijvend naar een training en doe gewoon mee. De gehele maand augustus staan onze trainingen open voor sportieven en enthousiaste meiden. Met 9 meidenteams en een damesteam in de competitie is VV Schagen de vereniging waar je moet zijn om te voetballen. Goede begeleiding, trainers, materialen en de faciliteiten (eigen kleedkamers voor de meidenteams bijvoorbeeld) zijn helemaal ingericht voor de toekomst.

Dames- en meidenvoetbal is de snelst groeiende sporttak van Nederland. Ook bij VV Schagen zit de groei er flink in. Al jaren spelen diverse Schagen meidenteams in de competitie en is er een prestatief damesteam.

Meisjes spelen bij Schagen in Jongens onder 9 (JO9). Vanaf 8 jaar, kan er gestart worden met een meidenteam (MO11, 7-tal). Het nieuwe clubgebouw is al helemaal ingericht voor het ontvangen van meidenteams. Zo zijn er speciale kleedkamers “for girls only” ingericht. Voor de begeleiding en training van meiden/damesteams is er een speciaal protocol en zijn er richtlijnen opgesteld. Daarnaast is er een vrouwelijke vertrouwenspersoon actief, die los van bestuur de belangen van de dames en meiden behartigd. Duidelijke afspraken, wel zo helder. Het dames- meidenvoetbal is organisatorisch volledig geïntegreerd binnen de vereniging.

Martien de Graaf Meidentoernooi

Een eigen meidentoernooi bij VV Schagen onder de naam Martien de Graaf Meidentoernooi. Voor het eerst in de 102 jarige geschiedenis werd dit toernooi aan het eind van het voetbalseizoen in 2013 georganiseerd bij VV Schagen. Het bleek een schot in de roos. Met 14 meidenteams in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar, was het toernooi snel volgeboekt. Het meidenvoetbal kent al jaren een stormachtige ontwikkeling en binnen VV Schagen wordt het meidenvoetbal zeer serieus opgepakt. Met 8 meidenteams in alle leeftijdsgroepen en een damesteam timmert VV Schagen behoorlijk aan de weg. De ambitie om het meiden/dames bolwerk van de Noordkop te worden is zeker niet ondenkbaar.

Ontstaan Martien de Graaf Meidentoernooi

Maar waar zou het meiden- en damesvoetbal staan zonder de niet aflatende inzet van vele vrijwilligers. Na het succes van het eerst gehouden meidentoernooi is er voor gekozen om het meidentoernooi de naam mee te geven van zo’n vrijwilliger die jarenlang, tot zijn overlijden op 21 maart 2013 aan toe, zijn meiden, het (dames) team als begeleider jaren heeft geholpen. Een eerbetoon aan Martien de Graaf die als steun en toeverlaat, als vrijwilliger, wekelijks en altijd in de weer was voor het meidenvoetbal. Met recht en met respect heet het meidentoernooi vanaf 2013 Het Martien de Graaf Meidentoernooi.

Klik hier voor de een overzicht van alle toernooien waar onze (jeugd)teams aan deelnemen.

Verenigingen kunnen informatie inwinnen bij de toernooi coordinator via toernooien@vvschagen.nl voor informatie over het meiden- en damesvoetbal kan contact worden opgenomen met de meiden- en dames coordinator via: meidenvoetbal@vvschagen.nl.

Nieuws

MO15-1 kampioen

De meiden onder 15 onder leiding van Walter Frowijn en Roderick Eckersley hebben een uitstekend seizoen gedraaid en dit zelfs met een kampioenschap kunnen afsluiten....
Lees verder

Triple!

Na het kampioenschap in de 1ste klasse op het veld werden de zaalvoetbalsters van de MO13-1 vandaag niet alleen kampioen bij de meiden, maar ook...
Lees verder

Teamfoto VR1

Veel nieuwe gezichten in het vrouwenteam voor komend seizoen. Walter Frowijn (links) en Diego Vanelli gaan de kar trekken dit seizoen. We roepen alle begeleiders...
Lees verder

Penaltybokaal

Zondag 17 april waren de weergoden ons goed gezind. Tijdens de voorronde van de Johan Bremer Penaltybokaal. We begonnen om half 10, met de F-pupillen,...
Lees verder