Welkom bij de club

Wat gebeurt er nadat je je hebt aangemeld?

Nieuwe leden die zich hebben aangemeld bij de ledenadministratie worden eerst benaderd door de afdelingscoördinator (is afhankelijk van je leeftijdsklasse). Deze coördinator is in principe je eerste aanspreekpunt voor al je vragen. Zo word je geïnformeerd over de trainingstijden en je wordt ingedeeld in een team. De teambegeleider zal je dan vervolgens introduceren in het team waar je bent ingedeeld. Eenmaal ingedeeld, en je weet wie je teambegeleider wordt, dan zal de teambegeleider je aanspreekpunt zijn.

Je sportkleding

Teamshirts krijg je in bruikleen van de vereniging. Een sportbroekje en sportsokken in de officiële clublijn zijn alleen te koop via de kantine (indien geopend tijdens wedstrijddagen). Hoewel VV Schagen over kunstgrasvelden (en een grasveld) volstaan gewone voetbalschoenen. Naast de kleding en schoenen zijn scheenbeschermers tijdens wedstrijden verplicht.

Spelerspas en pasfoto

Spelers vanaf 12 jaar hebben een spelerspas nodig die automatisch na aanmelding wordt aangemaakt in de KNVB wedstrijdzaken app. Deze digitale spelerspas moet voorzien van een pasfoto en moet via deze wedstrijdzaken app door de speler zelf worden geupload. Dit kan tot 31 oktober 2017

Fair Play beleid

We gaan ervan uit dat je je altijd correct en sportief gedraagt op en rond het veld. Ook voor de ouders langs de lijn zijn er een aantal belangrijke tips. Boetes voortvloeiend uit gele en rode kaarten worden altijd door de speler zelf betaald. Tevens kan de clubleiding maatregelen nemen tegen ongepast gedrag.

Zonder uw inzet kan er niet gevoetbald worden

Van ouders van jeugdspelers wordt verwacht dat zij om toerbeurten rijden naar de uitwedstrijden. Verzamel- en aanvangstijden staan altijd op het wedstrijdprogramma vermeld. De shirtjes dienen na de wedstrijd verzameld te worden in een tas en gevraagd wordt dit bij toerbeurt te wassen. Wees aub de teambegeleider behulpzaam in dezer.

Vrijwilligers protocol

Lid zijn van een grote voetbalvereniging als VV Schagen is niet geheel vrijblijvend. Juist vanwege de gekozen verenigingsvorm zijn alle leden samen de motor van de club. Dit betekent dat er ook bepaalde taken alleen met gezamenlijke inspanningen kunnen worden gerealiseerd. Belangrijke taken binnen de club kunnen dan ook niet meer als vrijblijvend worden beschouwd. De vereniging is hiervoor te groot geworden.

Ouders van jeugdleden bijvoorbeeld, zullen daarom ingedeeld worden voor kantine- en bestuursdiensten. Klik hier voor het vrijwilligersprotocol. In de praktijk zal dat slechts enkele dagdelen per seizoen beslaan. Uiteraard kunt u zich als vaste vrijwilliger opgeven maar ook voor vrijwilligerswerk met een kadertaak kunt u zich eenvoudig online aanmelden. Er zal snel contact met u worden opgenomen.