JO16-2 wint overtuigend met 9-0 van KGB JO16-2

Dat we in goede doen waren blijkt wel uit de ‘eclatante’ uitslag van 9-0 tegen de lantaarndrager uit onze poule. We hadden vorige week al laten zien dat we goed kunnen meekomen in deze 2e klasse, maar in de voorgaande wedstrijden onnodig punten hebben laten liggen. De stijgende lijn werd tegen KGB voortgezet.

Opvallend was dat we deze wedstrijd een aantal keer doeltreffend waren uit de zogenaamde dode spelmomenten zoals corners en vrije trappen.

Direct na de aftrap was de eerste aanval al raak: Kaz maakte de 1-0, na een prima combinatie over rechts. Lex speelde Quinten K. aan, die zichzelf vrijspeelde aan de rechterkant van de 16 meter. Quinten hield uitstekend het overzicht en bediende de geheel vrijstaande Kaz met een breedte pass, die hij niet meer kon missen. Nog geen vier minuten later was het Dennishan, die de corner van Jeremy met een listig hakje uit de lucht promoveerde tot de 2-0. In de 9e minuut tekende Lex voor de 3-0, na een vrije doorgang over rechts.

We bleven aandringen en Jeremy kon in de 12e minuut de 4-0 binnen koppen uit een voorzet van rechts van Rayno. En weer vier minuten later kon Q. de bal in de 16 meter ontfutselen van de tegenstander en zo de 5-0 maken. Corné leverde zijn vrije trap in de 27e minuut puntgaaf af bij Lex, die met een kopbal de 6-0 scoorde. Q. bracht de ruststand op 7-0, nadat jij de bal op de middellijn had veroverd en alleen op het doel af kon.

De tweede helft was wat meer in balans, omdat we zelf een tandje terug hadden geschakeld en KGB iets feller de duels aanging. In de derde minuut was het Bent die knap scoorde uit een moeilijke hoek, nadat de inzet van Jeremy naast de goal dreigde te gaan: 8-0. Ondanks het betere evenwicht tussen de teams, kwamen we niet echt in de problemen, want Vijis stond alert te keepen en kon een paar keer vroegtijdig ingrijpen. Het duurde vervolgens tot de 37e minuut tot de volgende en tevens laatste opleving van de wedstrijd, toen Corné en Lex hun kunstje uit de eerste helft herhaalde.

Corné vond voor de tweede keer in de wedstrijd met een puntgave vrije trap het hoofd van de doorgelopen Lex, die de keeper het nakijken gaf met een prachtige boog-kopbal: 9-0. Dat was ook de eindstand.