JO16-2 verliest nipt

JO16-2 verliest nipt met 0-1 van HSV JO16-1
Hoewel de weersgoden ons gunstig gezind waren en we met een lekker zonnetje aan de wedstrijd begonnen, waren we niet in staat om tegen HSV ons beste voetbal op de mat te leggen. Een mogelijke bijkomstigheid was de afwezigheid van 4 spelers door de herfst vakantie. Echter werd dit gemis uitstekend opgevangen door de twee invallers Noah en Luuk. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, waarbij we toch wel een licht overwicht hadden. Waar HSV vooral de aanval zocht met de opbouw van achteruit, hanteerden wij veel meer de lange bal naar voren.
Het gevolg was dat HSV meer controle had en wij meer achter de tegenstander aan liepen dan andersom en daardoor met onze krachten ‘smeten’. Vooral in de laatste fase van de eerste helft waren we de bovenliggende partij. We kwamen een paar keer goed in scorings positie, maar waren niet overtuigend genoeg in de afronding. Zeker 3 grote kansen hadden het verschil in ons voordeel in de 1e helft kunnen maken.
In de tweede helft moesten we de tol betalen voor de geleverde inspanningen in de 1e helft. HSV had het betere van het spel, omdat zij beter combineerden en meer duels wonnen. In de 21e minuut was het HSV die na een corner de afgeslagen bal  in ontvangst nam en met een schot vanaf de punt van de 16 meter de score opende: 0-1. HSV voelde dat er meer in zat en voerde de druk verder op. 5 Minuten later leidde een ongelukkige handsbal van Noah tot een strafschop.
Deze kans werd vakkundig om zeep geholpen door over te schieten en er was weer hoop. Hoewel de wedstrijd een sportief verloop kende, gooide een incident  aan de zijlijn in de 30e minuut wat roet in het eten. De betrokken spelers werden gesommeerd om tot het einde af te koelen en gingen we verder met 10 tegen 10. Het aanhoudende commentaar van de coach van HSV richting de scheidsrechter dat hierop volgde, zorgde er uiteindelijk voor dat hij werd verzocht om het terrein te verlaten.
De scheidsrechter wist zo de gemoederen weer te sussen, maar het leek wel indruk gemaakt te hebben op onze spelers. In de resterende 10 minuten was de spirit eruit bij ons en hebben we door dit verlies stuivertje gewisseld met HSV, waardoor we nu onderaan staan in de poule. Het voordeel daarvan is dat er nog maar 1 weg is en die gaat omhoog.