JO16-2 speelt 4-4 gelijk

JO16-2 speelt 4-4 gelijk tegen Kleine Sluis en JO16-1 en pakt het eerste punt in de competitie.
Zoals de uitslag al doet vermoeden, was het een spannende wedstrijd en wedstrijd met 2 gezichten voor beide teams. Waar Kleine Sluis sterk opende en enorme veerkracht toonde aan het einde van de wedstrijd, waren wij voor het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij. Het was een enigszins rommelige eerste helft door het balverlies aan beide kanten, waar het al snel duidelijk werd dat het ongebruikelijke warme weer zijn weerslag zou hebben op het verloop van de wedstrijd.
Gelukkig hadden beide teams voldoende wissels om af en toe op adem te komen. In de 30e minuut was het raak, toen Jeremy een vrije trap vanaf 20 meter hoog in de goal schoot:0-1. Het resultaat van het overwicht dat we gaandeweg hadden overgenomen en opgebouwd. Dit was 14 minuten later ook de ruststand.
In de tweede helft gingen we direct goed van start en wisten we druk te zetten op de achterste linie van Kleine Sluis. In de 3e minuut verdubbelde Q. onze marge, nadat de inzet van Quinten H. nog in eerste instantie was gekeerd: 0-2. De combinatie in de vorm van een dubbele één-twee door het midden, waarmee Quinten vrij voor de keeper kwam, was er één uit het boekje. In de 23e minuut was het Kleine Sluis die de aansluiting weer vond na slap verdedigen van onze kant:1-2. Maar we lieten ons niet van de wijs brengen en kwamen een paar keer in scoringspositie. Een doelpunt kon niet uitblijven en Jesse rondde in de 26e minuut een vloeiende aanval over rechts af.
Jeremy gaf de linksback het nakijken met een tweede panna binnen 1 minuut en bediende Jesse met een strakke voorzet over de grond: 1-3. We dachten op rozen te zitten, maar niets was minder waar. Waar wij gas terug namen om van het mooie weer te gaan genieten, zette Kleine Sluis er juist een tandje bij. Er volgde een hectisch kwartiertje, waarbij Kleine Sluis de 1-3 achterstand wist om te buigen naar een 4-3 voorsprong. Met de aansluitingstreffer in de 32e minuut kreeg Kleine Sluis het idee dat er meer te halen viel.
Onze verdediging was even van slag en in de 36e en 37e minuut scoorde Kleine Sluis. Dat Kleine Sluis op deze manier de overwinning voor onze neus zou wegkapen ging ons net iets te ver. Met de moed der wanhoop gingen we vol op de aanval en kregen we in de laatste minuut een vrije trap op 30 meter van het doel. Ondanks de grote afstand kon de keeper de vrije trap van Jeremy wel tegenhouden, maar niet onder controle krijgen. Lex kon zo in de laatste minuut toch nog één punt veiligstellen en de meer dan verdiende gelijkmaker binnen tikken:4-4.