JO16-2 delft het onderspit

JO16-2 delft het onderspit tegen een sterk Vitesse’22 JO16-1 en verliest met 0-4.
Voor onze tweede bekerwedstrijd traden we op zondag aan tegen Vitesse’22 JO16-1 uit Castricum. Dit was een dag later dan gepland vanwege de drukke bezetting op de 2 velden van vvSchagen op zaterdag. De ouders langs de kant zagen dat we Dennishan en Lucas ontbraken in de opstelling. We hadden Bart Vriezenkolk erbij als welkome aanvulling, die hun gemis uitstekend wist te compenseren. De bank van Vitesse’22 was beter bezet met 5 wissels. Waar wij nog in de opbouw fase zitten en onze conditie op peil aan het brengen zijn, kon Vitesse in één keer nagenoeg een half elftal wisselen.
Daar konden wij niet tegenop. Vitesse’22 kon daardoor ook makkelijker hun goede spel-inzet de hele wedstrijd volhouden. Daarnaast waren zij in staat om een hoger tempo in hun spel te brengen dan ons en wonnen zij het merendeel van de duels. Ondanks onze goede bedoelingen hadden we daardoor niet veel in te brengen, wat op zich geen schande is tegen deze ploeg, die zich makkelijk zou kunnen meten met onze mannen van de JO16-1.
In de eerste helft was het vooral tegenhouden en was het voor ons lastig om onder de druk uit te voetballen. Vijisan was bij de eerste doelpogingen alert en voorkwam dat Vitesse de score opende met een goede safe. De eerste goal viel uiteindelijk in de 12e minuut.
Na een actie over rechts werd de bal voorgetrokken en kon de spits in alle vrijheid beheerst inschieten: 0-1. Drie minuten later werd een corner van Vitesse’22 niet goed door ons verdedigd en de vrijstaande man had alle ruimte om de hoek uit te kiezen: 0-2. Na een onvoorziene start op de bank kwam Lex erin en wist hij samen met de andere spelers van de verdedigende linie te voorkomen dat Vitesse’22 verder kon uitlopen. We kwamen zelf ook nog twee keer gevaarlijk in de buurt van de goal na goede passes van Jeremy, maar waren we onzorgvuldig in de afwerking.
De tweede helft ging het wat beter en wisten we door meer duels te winnen, af en toe het initiatief voor een aanval te nemen. Echter bleef Vitesse duidelijk de bovenliggende partij en was het nog steeds voor ons lastig om via de combinatie in de buurt van de goal te komen. Na een minuut of 20 in de tweede helft stuurde Jeremy met een prachtige pass Bent de diepte in, die op snelheid oog in oog met keeper Pieter van Vitesse’22 kwam.
Twee goede reddingen van zijn zijde op de inzet van Bent voorkwam de aansluiting van ons. Na een 25 minuten spelen had het hogere tempo van Vitesse bij ons zijn tol geëist en wisten zij in de resterende 15 minuten nog 2 keer te scoren. Eén keer in de 29e minuut uit een corner, die wederom slecht werd verdedigd, de tweede in de 34e minuut na een mooie combinatie over de as van het veld.