JO16-2 boekt een nette overwinning

JO16-2 boekt een nette overwinning op DTS JO16-1.

In de derde ronde van de beker traden we aan we tegen DTS JO16-1. Ondanks een goede warming up, begonnen we  enigszins slap aan de wedstrijd. DTS hanteerde vooral de lange bal van achteruit, wij waren slordig in de passing en leden (te) vaak onnodig balverlies. Het duurde 10 minuten voordat we de draad oppikten en we beter gingen combineren. Het was Rayno in de 11e minuut die op aangeven van Quinten K. de keeper wist te verschalken met een volley. Het was echter DTS die in de 15e minuut onverwachts langszij kwam na slordig balverlies op het middenveld tijdens de opbouw.
Waar DTS wel direct omschakelde, was onze laatste linie minder alert en sprong DTS zeer effectief met deze kans om: 1-1. Maar we hadden wel veldoverwicht en wisten dat te vertalen naar 2 prima uitgespeelde goals. De eerste in de 22e minuut, waarbij Jeremy een goede combinatie over de as keurig afrondde. En in de 29e minuut werd een ingooi in de buurt van de cornervlag op de rand van de 16 meter door Jeremy doorgekopt. De klaarstaande Q. bedacht zich geen moment en schoot de bal met overtuiging in de touwen: 3-1. Dat was ook de ruststand, want een schot uit de 2e linie van DTS in de laatste minuten van de eerste helft werd door de doelpaal gekeerd en door Lex tot een corner verwerkt.
In de tweede helft ging het over en weer, waarbij DTS het voordeel van de wind 2 keer nodig had om te scoren. De 3-2 kwam voort uit een mislukte voorzet die onhoudbaar voor Vijis in de goal verdween. Waar DTS meer fysiek in de strijd gooide, probeerden wij via de combinatie tot scoren te komen. Het was Q. die in de tweede fase van de tweede helft met 2 keer een goede actie over rechts het sein gaf om de beslissing te forceren. Twee keer kwam Dennishan op aangeven van Q. goed vrij voor de keeper, maar waren zijn doelpogingen houdbaar. Uiteindelijk was het Q. zelf die het verschil in de 35e minuut weer op 2 bracht, na een combinatie uit het boekje. De zoveelste diepe bal van DTS werd door Timo tijdig onderschept.
Hij vond Dennishan vrij op het middenveld, die op zijn beurt Bent aanspeelde. Bent speelde met een steekpass Q. aan, die oog in oog met de keeper de bal in de verre hoek schoot: 4-2. Het slotakkoord kwam van DTS, die in de 39e minuut een vrije trap van 25 meter afstand gedragen door de wind in de bovenhoek zag dwarrelen. Niettemin een mooie goal, wederom onhoudbaar en buiten bereik van Vijis, waarmee de eindstand werd bepaald op 4-3.
Daarmee zijn we als tweede geëindigd in de bekerpoule en uitgeschakeld voor de volgende ronde. Een opvallend positief punt uit deze wedstrijd is dat alle doelpunten na goede combinaties tot stand kwamen. Volgende week spelen we de eerste wedstrijd van de competitie.
Norman

Geef je reactie