JO15-4 is kampioen

nNa een spannende wedstrijd tegen de nummer 2, Wieringerwaard JO15-1

Op het A veld van SRC begonnen we als koploper van de poule onze laatste wedstrijd van het seizoen tegen de nummer 2 Wieringerwaard. Het geringe onderlinge verschil van 1 punt verklaarde waarom er wat spanning op de wedstrijd stond. Bij een overwinning van Wieringerwaard zouden zij kampioen zijn en wij hadden genoeg aan een gelijkspel. De beide ploegen maakten hun positie op de ranglijst waar en legden een uiterst spannende wedstrijd op de mat en waren goed aan elkaar gewaagd.

De openingsfase was voor Wieringerwaard. We moesten wennen aan het fysieke spel van Wieringerwaard, waarmee zij een overwicht creëerden. In de 4e minuut was het een pass vanuit het middenveld die over de as diep werd gespeeld. De bal leek goed verdedigbaar, maar de spits van Wieringerwaard won toch het duel op inzet en kwam zo vrij voor Tycho, waarna hij beheerst scoorde. In de fase die daarop volgde kwamen we wat beter in de wedstrijd, zonder dat we het overwicht naar ons toe konden trekken.

Via Quinten, Q. en Sören kwamen we drie keer dichtbij een doelpunt en Wieringerwaard is 5 keer in scoringspositie geweest. Maar Tycho met ondersteuning van Nils (met een safe op de doellijn) hield ons telkens in de wedstrijd en keepte Tycho zijn beste wedstrijd van het seizoen.

De tweede helft liet een ander beeld zien. Met een kleine tactische omzetting naar 4-4-2 hadden we direct het initiatief. Er volgden een aantal overtredingen van Wieringerwaard. De tweede vrije trap van Justin die direct op doel geschoten kon worden, kon niet geklemd worden door de keeper. Nils was er als de kippen bij om de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. Het ontladende effect was duidelijk zichtbaar. Bij ons blijdschap alom en enige verwarring bij Wieringerwaard.

Natuurlijk moest Wieringerwaard nu weer actief op zoek naar een doelpunt en de gelijke verhoudingen in het veld zorgden ervoor dat er over en weer kansen waren. Wederom hield Tycho ons in de race. En Quinten zag zijn schot vanaf de 16m net naast gaan. Een zeer spannende slotfase was voor spelers en toeschouwers de kers op de taart.

Vlak voor het einde stond de paal een voorsprong van Wieringerwaard in de weg. Toen het verlossende laatste fluitsignaal had geklonken, was de bekroning van het seizoen met het kampioenschap een feit.

Met vriendelijke groet,

Norman