JO13-1 DOOR IN DE BEKER NA SPANNENDE PENALTY REEKS

Na onze mooie beker winst tegen SVW27 worden de tegenstanders steeds zwaarder. Dit maal tegen AFC34 O13-2 waarvan we in de competitie al eens nipt van gewonnen hebben.

Helaas was ons hart van de verdediging op vakantie ( Dylan en Tom ), maar met Massimo en Ryan  mee als invallers moest de klus geklaard worden. Onze assistent coach/vlagger  Ronald zat ziek thuis, maar had wel directe app verbinding met Eveline.

Aankomend in Alkmaar bij AFC34 was onze eerste tegenslag, de shirts zaten nog achter in een auto die geparkeerd stond bij Cine Magnus. Reserve shirts geleend van AFC34, paar maatje te groot, maar wat maakt het uit we konden voetballen.

De wedstrijd was begonnen en AFC had direct het betere van het spel met mooi combinatie voetbal. Maar zo als wel vaker gebeurd met een snelle uitval en een mooie voorzet van Jim kon Yori tegen de verhouding 0-1 maken.  Lang konden we niet genieten van de voorsprong  en gingen met 1-1 de rust in.

Schagen kwam direct na de rust meteen goed uit de start blokken, na een paar minuten in de 2de helft kwam Schagen weer op voorsprong door een doelpunt van Ryan. Jongens kunnen jullie de volgende keer even wachten met scoren tot alle ouders uit de kantine zijn. Hierna bleef het voor Schagen tegen houden, de verdediging had zijn handen vol maar bleef fier overeind. Spaarzaam kwamen we er zelf nog uit en met een paar corners achter elkaar hadden we nog kans op een doelpunt. Robin bleef de jongen aanmoedigen en wij dachten dat we er al waren. Helaas telde de scheidsrechter bijna 5 minuten extra tijd bij en dan weet je het wel, de 2-2 viel in de laatste minuut.

Het werd dus penalty’s schieten.  De eerste van Schagen en AFC gingen er in, daarna stopte Sjoerd er 2 en Schagen scoorde nog 2 maal. De spanning was groot,  Schagen had aan nog 1 treffer genoeg. Helaas gingen de laatste 2 van Schagen mis en die van AFC er in, 3-3 in de reeks. Nu om en om AFC scoort en Mart ook voor Schagen.

Gelukkig stopt Sjoerd weer een penalty en konden we de penalty reeks beslissen. De druk lag nu bij Jort op zijn schouders, maar hij bleef koel en schoot de winnende penalty binnen.

Groot feest op het veld en nu maar weer wachten wie de volgende tegenstanders zijn van Robin Schouwvlieger en zijn boys.

Heren van harte gefeliciteerd, dit was een echte team prestatie.