Introductie afkoopregeling

Met de invoering van het geautomatiseerde systeem om leden in te zetten voor verenigingsdiensten zoals kantine- en bestuursdienst, is er besloten om naast de verplichte vrijwilligersinzet conform het vrijwilligersprotocol de mogelijkheid aan te bieden om uw vrijwilligersinzet af te kopen. Er zijn immers situaties denkbaar waarin het lid of ouder van jeugdlid geen vrijwilligerswerk kan of wenst te doen. Om deze leden toch hun steentje bij te laten dragen is er de afkoopregeling geïntroduceerd. Wel zo eerlijk.

Voor €60,- per seizoen en per adres (dus ook als er meerdere leden op een adres wonen blijft het €60,-) kan de vrijwilligersbijdrage worden afgekocht. U dient echter wel zelf middels het online formulier aan te geven of u gebruik wilt maken van deze regeling. De regeling staat open tot 15 september 2018 en wordt daarna gesloten. De regeling is definitief als u de bijdrage heeft overgemaakt. Er worden geen aparte facturen verstuurd. U ontvangt na betaling  automatisch een betalingsbewijs in uw mail.

Leden of ouders van jeugdleden die al vast vrijwilligerswerk doen voor de vereniging krijgen vrijstelling van verenigingsdiensten.

U wilt zich inzetten voor uw vereniging

Uiteraard moeten alle vrijwilligers bekend zijn in het systeem en wellicht wilt u zich ook willen inzetten voor uw vereniging waar uw kind lid van is, dan kunt u op de vacaturebank kijken. Er zit vast wel iets bij wat u leuk vind om te doen. U kunt zich ook direct online aanmelden als nieuwe vrijwilliger en uw keuze(s) aanvinken.

Online formulier afkoopregeling

1. Jan Bouterse

Dus als je al bij andere organisaties of instanties vrijwilligers werk doet, dan wordt je daarvoor gestraft met een boete van 60 euro?!?

1. admin

Beste Jan Bouterse, bedankt voor je reactie.

De nieuwe afkoopregeling is geen ‘straf’ maar juist bedoeld om leden de gelegenheid te geven en een keuze aan te bieden. Een voetbalvereniging kan alleen draaien als we met ons allen een klein beetje inzetten. Die minimale inzet is beperkt tot slechts 2x per seizoen bv een kantinedienst of bestuursdienst draaien tijdens een wedstrijddag. Dit staat natuurlijk los van al het andere vrijwilligerswerk wat je al doet bij andere verenigingen zoals je aangeeft.

Van ons hoef je daar niet mee te stoppen hoor. Mocht het allemaal niet passend zijn dan is er vast wel een oplossing, stuur een mailtje naar info@vvschagen.nl, ook daar zijn we een vereniging voor. Voor Elkaar – Met Elkaar.

Bestuur VV Schagen