G-Voetbal

Het pareltje van de club

Al sinds 2007 biedt de VV Schagen ook veldvoetbal voor G-sporters aan. De VV Schagen richt zich bij aanvang op kinderen in de leeftijdsgroep van 8 tot 18 jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, maar natuurlijk ook kinderen die vanwege een andere beperking niet in een regulier voetbalteam kunnen meedraaien maar wel in staat zijn om in teamverband te trainen en lekker willen voetballen zijn van harte welkom.

Niemand staat buitenspel bij VV Schagen!

Elke zaterdag tussen 10.00 en 11.00 wordt er op Sportpark VV Schagen door de Giganten JG1 getraind. Kom kijken of nog veel beter: Doe mee!

Spelplezier

Uiteraard staat spelplezier en samen lekker sporten voorop. Iedereen moet de kans krijgen om te sporten want sport is leuk, gezond, geeft zelfvertrouwen en maakt vrienden! In eerste instantie zal VV Schagen proberen door middel van trainingen de groep plezier bij te brengen in het (samen) voetballen. Daarnaast wordt de kinderen de basisbeginselen van het voetbal bijgebracht zodat er oefenwedstrijden gespeeld kunnen worden tegen andere teams. De groep staat onder begeleiding van een kundige vaste groep trainers/vrijwilligers die betrokken zijn bij deze doelgroep en die met veel plezier en enthousiasme de kinderen de basisbeginselen van het voetbal bij willen brengen.

De groep g-sporters bestaat uit ongeveer 40 spelers  en is onderverdeeld in;

• een groep jonge spelers (6-14 jaar)
  • een groep jongeren tot jong volwassenen (16-24 jaar)

Er wordt dan volop door de jeugd gevoetbald, maar dat maakt het extra gezellig. Naast structuur is ook de continuiteit zeer belangrijk. Denkt u een bijdrage te kunnen leveren, in wat voor vorm dan ook ten behoeve van deze doelgroep? Neemt u in dat geval eens contact op.

Nieuwsgierig geworden of een Gigant aanmelden?

Dat kan natuurlijk altijd via de e-mail ledenadministratie@vvschagen.nl. Er wordt dan snel contact opgenomen. Er vindt altijd even een persoonlijk gesprekje plaats. Informatie kunt u inwinnen via g-voetbal@vvschagen.nl of bij de trainers. Even een kijkje komen is natuurlijk ook prima.

Quality Contacts G-toernooi VV Schagen

Quality Contacts Schagen ondersteunt als trotse hoofdsponsor alweer jaren het G-voetbal initiatief van VV Schagen.

Het toernooi groeit zo langzamerhand uit tot het leukste en grootste g-toernooi van de Noordkop waar vele g-sporters -jong en senior- zullen strijden om felbegeerde bekers en natuurlijk om de grote wisselcup voor het sportiefste team van het toernooi. Verenigingen zullen worden uitgenodigd maar als u een team wilt inschrijven kan dat natuurlijk via g-voetbal@vvschagen.nl

Wanneer wordt er getraind?

Elke zaterdag tussen 10:00 en 11:00 uur trainen de jongste Giganten JG1 (6-14 jaar) onder leiding van Glenn Tames op het A-veld. Er is ruimte voor nieuwe jeugd g-voetballers. Aanmelden kan via g-voetbal@vvschagen.nl of je komt gewoon eens een keer meedoen, dat kan altijd. De senioren, thans een grote groep jong volwassenen, (G1 en G2) traint elke dinsdag van 18:30 tot 19:30 uur en speelt op zaterdag KNVB competitie. Kom langs of veel beter: Doe mee!