Frits Nieuwenhuizen beoogd voorzitter Schagen United

De afgelopen tijd zijn wij als nieuwe vereniging op zoek gegaan naar een nieuwe voorzitter. Op de advertentie die wij geplaatst hebben, hebben een aantal kandidaten gereageerd en na gesprekken met de kandidaten kunnen wij vol trots vermelden dat wij Frits Nieuwenhuizen tijdens de oprichtingsvergadering van Schagen United op 17 juni zullen voordragen als voorzitter.

Frits past naar onze mening perfect in het profiel wat wij geschetst hebben en tijdens de gesprekken is duidelijk geworden dat Frits een goede visie heeft op de koers van de nieuwe vereniging. Frits verblijft de komende maanden nog in het buitenland maar zal volledig bijgepraat worden en bij zijn terugkeer in juni zal hij, als de leden daar mee instemmen, het stokje overnemen van Lous en Jac.

Frits zal zich hieronder voorstellen

Mijn naam is Frits Nieuwenhuizen. Ik ben 48 jaar, getrouwd met Irma De Schutter en samen hebben wij 4 kinderen, 3 jongens en een meisje. Uit mijn eerste huwelijk heb ik nog een zoon, dus in totaal de trotse vader van vijf kinderen. Het feit dat ik zoveel kinderen heb, verklapt al dat ik al zeer regelmatig op de voetbalvelden te vinden ben, als toeschouwer/fan, maar ook als trainer/coach van meerdere van mijn kinderen. Ik ben voetbalfanaat in hart en nieren, maar ook gek en beoefenaar geweest van diverse andere sporten zoals tennis, squash, hockey, zeilen, windsurfen en skiën.

De meeste mensen zullen mij kennen als voormalig eigenaar van bioscoop CineMagnus (en Cinema Texel en CineMeerse Hoofddorp). Deze zaken heb ik begin 2018 verkocht waarna ik met mijn gezin in augustus 2018 voor een jaar ben vertrokken naar Gran Canaria.

Ik ben geboren in Voorschoten en daar gewoond tot mijn 20ste. Aldaar altijd gevoetbald bij de vereniging SVLV (welke later is opgegaan in de vereniging Groot Voorschoten). Na een jaartje in Den Haag te hebben gewoond, ben ik op mijn 21ste verhuisd naar Texel waar ik de bioscoop (Cinema Texel) ging runnen in dienst van mijn ouders. Deze bioscoop heb ik na een paar jaar overgenomen van mijn ouders. Vanwege het vele werken, en vooral in de weekenden, in die tijd niet meer veel kunnen voetballen, maar af en toe wel meegespeeld met vrienden bij SV Oosterend.

Tijdens een van die wedstrijden mijn kruisbanden gescheurd en meniscus beschadigd en dat betekende het eind van het veldvoetbal voor mij.  Na 2 jaar revalidatie echter wel nog weer gaan zaalvoetballen. Dit heb ik lange tijd nog gedaan, ook nog in Schagen.

In 2006 opende CineMagnus haar deuren en om die reden zijn wij verhuisd van Texel naar Schagen, wat ons zeer goed is bevallen en waar wij onze sociale kring grotendeels hebben tegenwoordig. Een jaartje ertussen uit naar Gran Canaria was fantastisch, maar we komen met heel veel liefde eind juni weer terug naar Schagen. En hoe mooi is het om daar dan deze uitdaging op te pakken! Voorzitter van de ‘nieuwe’ voetbalvereniging Schagen United. Samenvoeging van twee verenigingen met een lange mooie geschiedenis! Ik kan maar 1 nadeel bedenken van deze fusie, en dat is dat er geen stadse derby meer zal zijn, maar voor de rest is dit natuurlijk een fantastische ontwikkeling en ik ben dan ook vereerd om de rol van voorzitter op mij te mogen nemen en daarmee mijn steentje te kunnen bijdragen aan een gezonde (in dubbele zin) vereniging, met een heldere visie, waarbij ‘bewegen’, ‘sport’, ‘plezier’ en ‘respect voor elkaar’ wat mij betreft de kernpunten zullen zijn.

Buiten dat ligt er natuurlijk een enorme uitdaging in het nieuwe (of vernieuwde) sportcomplex. Hoe gaan we dat invullen? We hebben nu de kans om dat zo goed mogelijk aan te pakken en daar kijk ik zeer naar vooruit! Ook kijk ik uit naar alle samenwerkingen zowel intern als extern. Intern; met een zeer goed, ervaren maar ook fris bestuur, en verder met alle commissies op divers gebied, elk gevuld met mensen met hart voor de vereniging en de sport, en niet te vergeten iedere vrijwilliger die zich wil inzetten voor de club. Maar ook zeker extern, met de plaatselijke politiek, scholen, welzijnsorganisaties en zeker ook andere sportverenigingen. Met de KNVB en andere voetbalverenigingen in de regio, en ga zo maar door.

Van selectie tot recreatie, alles vind ik belangrijk. Want, samenvoeging van de twee clubs betekent volgens mij dat we nog betere selecties op de been kunnen brengen, en Schagen sportief op een hoger plan kunnen zetten. Maar net zo belangrijk is de recreant; De senior die doordeweeks hard werkt en kan ontspannen met een potje voetbal. Of de junior die veel op school zit, maar daarbuiten ook (te) veel achter zijn of haar pc of game-device zit. Hoe belangrijk is het dat hij of zij beweegt? Enorm belangrijk wat mij betreft en dat is dan ook een van onze belangrijkste taken: Naar buiten, bewegen en gezelligheid!!

Kortom: Ik heb er enorm veel zin in!

Geef je reactie