Dames en heren winnen

Schagen 1 heeft uit bij Dirkshorn met de kleinst mogelijke marge gewonnen, voldoende om 3 punten mee te nemen naar Schagen. Het werd 0-1 in Dirkshorn.

De dames deden ook uitstekende zaken; hieronder het wedstrijdverslag van de coach/trainer

Vandaag de wedstrijd tegen het laag geplaatste DSOV. De thuiswedstrijd werd met gemak 10-0 gewonnen en scoorde Michelle Klok 5 keer. Vandaag was zij volledig verantwoordelijk voor alle Schagen doelpunten. De 1-4 winst was een eenvoudige, waarbij de ruststand al 0-2 was.

Eveline Jonkers gaf leiding aan een volledig gewijzigde defensie (wederom door ziekte, blessure, werk en vakantie). Deze defensie speelde, na een wat onwennige start, een solide en overtuigende wedstrijd. Het enige doelpunt wat DSOV kon maken was ook alles wat ze in de melk te brokkelen hadden. Schagen is geen enkel moment in de problemen geweest en heeft hier en daar zeker kans gehad op een hogere einduitslag.

Complimenten vandaag ook voor MB1 speelsters Eva Paap en Dorien van Twisk. De laatste verving na 30 min Xandra Broeks, die na een lange blessure weer terug is, en voetbalde alsof ze al jaren op de linkshalf positie speelde. Eva Paap verving de laatste 20 min Michelle Klok maakte het DSOV in deze tijd nog behoorlijk lastig en was dicht bij een treffer. Fijn en goed te zien dat ze al zo goed mee komen.

Schagen VR1 heeft laten zien dat het tegen een laag genoteerde tegenstander met het “koppie” kan spelen en zich niet gek laat maken door als een doldwaze aan te gaan vallen. Ik heb weer een goed team gezien vandaag!

Arjan Bakker