Cor Engelbrecht overleden

Woensdag 10 januari kregen we het trieste bericht dat Cor Engelbrecht ’s morgens was overleden. We wisten natuurlijk dat Cor ziek was, maar toch kwam deze boodschap keihard aan.

Met Cor verliezen we een clubman in hart en nieren. Hij was iemand die thuis hoorde bij onze club en die we echt als een van onze clubiconen mogen beschouwen. Cor stond altijd klaar voor de club, ook al kon hij best wel eens een beetje ‘mopperen’ als Cor het ergens niet mee eens was.

De meeste mensen kennen Cor als clubscheidsrechter bij Schagen en nagenoeg alle nu nog spelende leden hebben hem wel eens als scheidsrechter mee mogen maken. Als Cor floot voor een overtreding probeerde hij altijd uit te leggen waarom hij floot en zo wilde hij je helpen om de spelregels beter te leren en te snappen waarom hij had gefloten.

Cor heeft jarenlang in de kantine van het Trefpunt gestaan en heeft samen met Sep Brood ook de sponsoring een tijdje gedaan. Cor benaderde potentiele sponsors en Sep zorgde daarna voor de contracten en de borden.

Jarenlang was hij als vaste vlagger van het 1e team van Schagen niet alleen tijdens maar ook na afloop van de wedstrijd een belangrijke man. Cor beheerde namelijk de gezamenlijke pot en zo zorgde hij voor gezelligheid en saamhorigheid binnen de selectie.

De overige senioren, de zogenaamd lagere teams, stonden bij Cor hoog in het vaandel. Hij wilde dat iedereen lekker kon ballen onder leiding van een scheidsrechter en dat dit zeker voor de lagere teams moest gelden. De laatste jaren was hij dan ook elke zondag bezig met het fluiten van wedstrijden van Schagen 3, 4 en 5.

Het SIX-toernooi en het schoolvoetbal hebben altijd een apart plekje bij Cor gehad. “Voor deze twee evenementen mag je me altijd inschakelen” zei hij dan. Maar Cor floot ook bijvoorbeeld de G-tjes (zie foto) op zijn manier

Vorig jaar begon Cor een beetje te kwakkelen, hij had steeds last van zijn been en kon niet meer voluit hardlopen zoals hij wilde. In het najaar van 2017 bleek dat het toch een groter probleem was dan alleen zijn been, Cor had kanker en dat was niet meer te genezen.

We zullen zijn opvoedende manier van fluiten en zijn ‘gebrom’, maar zeker ook het feit dat hij er altijd wel was voor de club, enorm gaan missen.

Wij wensen zijn gezin en familie veel sterkte om dit verlies te dragen.

Namens het bestuur van VV Schagen,

Lous  Kruijer

*Cor wordt in besloten kring gecremeerd.