Bekerfinale van de JO16-1 helaas verloren

Afgelopen zaterdag mocht de JO16-1 aantreden voor de KNVB JO16 Hoofdklasse Bekerfinale op het complex van Legmeervogels in Uithoorn.

Tegenstander was Purmersteijn JO16-1 uit Purmerend,een bekende van de jongens daar ze er in zowel de najaars-/en voorjaarscompetitie bij in de competitie zaten.
Een sterke tegenstander waarvan in de competitie niet gewonnen kon worden,maar dit was een finale en dat kan alle kanten opgaan.

Met 2, door het bestuur en sponsor Kasper van Otterlo (dank daarvoor) ter beschikking gestelde,bussen gingen we met ouders,broertjes,zusjes,familie en andere supporters naar Uithoorn.
Na een goede warming-up zaten onze jongens meteen goed in de wedstrijd wat al resulteerde in wat kleine kansjes en een afgekeurde goal van Steyn wegens hands van Matz.
Ook Purmersteijn liet zich niet onbetuigd wat resulteerde in een leuke en spannende 1e helft.
Na ongeveer 30 minuten werd Thom goed de diepte ingestuurd aan de linkerkant en zijn prima voorzet werd bij de eerste paal door Teun,achter het standbeen,in het doel gewerkt.

1-0 en een explosie van vreugde bij de meegereisde supporters en de spelers.
Zonder kleerscheuren werd de rust bereikt en stapten onze jongens vol vertrouwen het veld weer op voor de 2e helft.
Purmersteijn deed er nog een snelle jongen bij en met de al aanwezige snelle aanvallers werden onze jongens steeds verder achteruit gedrukt wat al snel resulteerde in de gelijkmaker.

De wedstrijd kantelde wat en toen ook laatste man Casper een,in onze ogen makkelijk gegeven,gele kaart kreeg en 10 minuten kon gaan zitten werd het een lastig verhaal.
Onze overgebleven jongens kregen de snelle aanvallers van Purmersteijn steeds moeilijker onder controle en toen hun handige spits Thom en Joep passeerde en hard en laag voortrok werkte Steyn de bal ongelukkig in het eigen doel…..1-2 voor Purmersteijn.

Onze jongens lieten het er niet bij zitten en streden voor alles wat ze waard waren.
Al snel na de achterstand kreeg Pol,nog steeds met 10 man,de bal bij de 2e paal waar Matz zo de gelijkmaker kon intikken…..2-2,en het was weer helemaal een wedstrijd!

Daarna werd het een behoorlijke slijtageslag voor alle 22 spelers,geregeld moest er een blessurebehandeling plaatsvinden waardoor de wedstrijd steeds stil lag.
Aan onze kant vielen vrij snel achter elkaar Mees,Juup en Joep uit,ondanks het oplapwerk van Arthur Bakker,waardoor de spoeling wel erg dun werd voor coach Pieter om te wisselen.

De organisatie achterin raakte weg en daarvan kon Purmersteijn zo’n 5 minuten voor tijd profiteren….een aanval door het midden en 2-3 door hun aanvoerder.
Toen kort daarop ook Luca met een gele kaart voor 10 minuten naar de kant moest was het verzet van onze jongens wel gebroken.

Helaas wisten onze jongens niet meer te scoren waardoor de winst naar Purmersteijn ging….
Na de wedstrijd was er in de kantine meteen de prijsuitreiking waar onze jongens evengoed een beker kregen en iedereen een medaille als aandenken aan deze onvergetelijke belevenis.

De manier waarop er in deze wedstrijd gestreden is verdiend een groot compliment en onze jongens mogen heel trots zijn op wat ze hebben bereikt in dit bekertoernooi en ook in hun competities.

Hans Buil