J. Mandemaker toernooi

Het eigen jeugdtoernooi van de VV Schagen ‘Het Janneke Mandemaker toernooi’ wordt jaarlijks georganiseerd en wordt dit jaar (2017) georganiseerd op zaterdag 27 mei. Alle eigen JO9 en J011 doen mee aan dit jeugdtoernooi. Diverse buurtverenigingen zijn weer uitgenodigd om deel te nemen aan dit toernooi. Dat de verenigingen zich al zelf aanmelden geeft aan dat het een goed georganiseerd en gezellig jeugtoernooi is. Veelal nemen, naast onze eigen 15 jeugdteams, zo´n 50 tot 60 teams van andere verenigingen deel aan het Janneke Mandemaker Jeugdtoernooi. De wedstrijden worden door onze eigen verenigings jeugdscheidsrechters gefloten.

Het Janneke Mandemakertoernooi bestaat onder deze naam inmiddels al vanaf 1998

Janneke Mandemaker heeft zich jarenlang voor VV Schagen ingezet. Eerst als begeleidster toen haar drie jongens op voetbal gingen en later samen met haar gezin als bestuursdienst op zaterdag op het Trefpunt. Bij het jaarlijkse toernooi voor de pupillen was zij bij de organisatie betrokken. Janneke Mandemaker is bij een noodlottig ongeval op 20 mei 1997 overleden. Na haar overlijden heeft het toenmalige jeugdbestuur uit respect voor haar enorme inzet voor de Schagenjeugd, het toernooi haar naam gegeven.

Verenigingen kunnen informatie inwinnen bij de toernooi coordinator via toernooien@vvschagen.nl.