Nieuws

21e editie VV Schagen Sixtoernooi in teken van ALS!

Na 20 succesvolle edities op Hemelvaartsdag van dit sportieve als ook gezellige toernooi bij VV Schagen is er dit jaar wat veranderd. Wat niet veranderd is, is dat er zoals gebruikelijk over de hele dag door 32 heren- en 12 damesteams, op één derde van een voetbalveld, 6 tegen 6 gevoetbald wordt. De eerste wedstrijden worden gespeeld om 10:30 uur en de finale om 17:00 uur. Plezier staat voorop maar er wordt natuurlijk gespeeld om te winnen. Menig bekende selectiespeler uit de regio doet dan ook mee aan dit toernooi. Uiteraard om de felbegeerde wisselbeker te veroveren.

De 21e editie van het VV Schagen Sixtoernooi staat in het teken van ALS

Dit omdat Michel de Wit (oud speler van VV Schagen) helaas al drie jaar aan deze ziekte lijd. Vrienden van Michel evenals zijn broer gaan dit jaar fietsen voor ALS. Dit doen zij omdat Michel ambassadeur is geworden van de “Battle of the Mountain” welke op 24 en 25 juni 2017 plaats vind. Tijdens deze fietstocht gaan zij de uitdaging aan om binnen 24 uur als team 8848 meter te klimmen in de Limburgse heuvels. Dit is gelijk aan de hoogte van de Mount Everest! Zij gaan deze uitdaging aan omdat Michel naast voetballen ook erg van berg op fietsen hield totdat ALS roet in het eten gooide. Zij vinden het net als Michel en de organisatie van het VV Schagen Sixtoernooi erg belangrijk dat er verder onderzoek gedaan kan worden naar ALS.

Het VV Schagen Sixtoernooi ondersteund deze actie door zelf een bijdrage te doen en ook een inzamelingsactie tijdens het sixtoernooi te houden. Wilt u ook een bijdrage doen kan dit via de website: www.battleofthemountian.nl en zoek dan Go Michel! Uiteraard kunt u ook op 25 mei geld in de collectebussen doen die er tijdens het VV Schagen Sixtoernooi aanwezig zijn.